Vad du ska tänka på när du designar din trädgård

Vad du ska tänka på när du designar din trädgård

 

Om du ska flytta in i ett nybyggt hem måste du anlägga en trädgård. Du kan självklart välja att hålla det snyggt och enkelt genom att kakla din trädgård. Du kan också välja att fylla trädgården med växter. Den stora skillnaden är underhållet. Många väljer en gyllene medelväg. Många vill ha en fin altan, en bit grönska, en lekplats och en uppfart. Hur som helst, att skapa en trädgård innebär mer än du tror. Läs mer om vad du ska tänka på när du designar din trädgård här.

Inventarieönskningar
Det är bra att tänka på vilken sort man vill ha. Vill du ha en trädgård där du kan koppla av och inte besväras av nyfikna ögon? Då är det smart att till exempel placera en vacker altan, en pool, många växter och ett stort träd eller häck. Varför plantera ett stort träd eller häck? Du kan göra detta för att blockera sikten för dina grannar och förbipasserande. Du kan självklart också skapa en aktiv trädgård. Många människor med barn gör detta. Till exempel placeras en studsmatta eller gunga i trädgården. Många familjer har också en utomhusgrill så att de enkelt kan äta ute med vänner och familj.

Runt bordet med en trädgårdsspecialist
Vanligtvis sätter man sig ner med en trädgårdsmästare. Trädgårdsmästare är de mest erfarna inom landskapsarkitektur. Det är bra att förmedla dina önskemål till trädgårdsmästaren. Trädgårdsmästaren kan se i vilken utsträckning han kommer att lyckas förverkliga dessa önskemål. Det kan vara så att andra specialister behöver involveras.

Att blomma tar tid
En trädgård ser ofta riktigt fin ut först efter ca 5 år. Under de första åren måste växterna, häckarna och träden växa. Detta kan komma med bakslag. Efter cirka 5 år kommer trädgården att se mer naturlig ut. Vad är meningen med det här? Trädgården ser inte längre ut som om den precis har anlagts. Trädgården ser lite grövre ut på ett sätt. Det tar lite tid för trädgården att blomma fint. Du kan givetvis stimulera blomningen genom att sköta och vårda växterna, häckarna och träden på rätt sätt.

Patrick Kristensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *